BisLenz apuna B2B-yrityksen tiedolla johtamisessa

pajun referenssikuva

Paju Consulting tarjoaa konsultointia, palvelumuotoilua ja valmennuksia kaikenkokoisille organisaatioille ja yrityksille. Pajulaiset ovat helposti lähestyttäviä asiantuntijoita, joilla on paljon kokemusta erilaisten toimijoiden kanssa työskentelystä. He eivät vain suorita annettua toimeksiantoa, vaan tarkoituksena on ymmärtää yrityksen takana olevia ihmisiä ja heidän tavoitteitansa, jonka seurauksena syntyy läheinen yhteistyösuhde.

Paju on ollut yksi BisLenzin pilottikäyttäjistä ja hyödyntänyt sitä toiminnassaan sekä samalla kertonut käyttökokemuksistaan.

Nykyään monet yritykset ovat ottaneet digimarkkinoinnin haltuunsa ja näkyvillä ollaan monessa some-kanavassa. Silti moni yritys ei seuraa markkinoinnin tuloksia tai sen seuraaminen on hyvin pintapuolista. Tiedetään vain, että tuottiko mainonta myyntiä vai ei. Ilmiö ei ihmetytä sillä työkalujen opetteluun, kampanjoiden seuraamiseen ja tulosten analysointiin kuluu paljon aikaa. Pajulla on ollut markkinoinnissaan samanlaisia haasteita.

 

 Teemme digitaalista markkinointia rajallisilla ajallisilla ja rahallisilla resursseilla, muistuttaa Jenni Rissanen.

 

Pk-yrityksessä on tärkeää tietää, että markkinointipanostukset kohdentuvat oikeisiin kanaviin ja toimenpiteisiin. Pajulaisten yhdeksi suosikkiominaisuudeksi BisLenzissä on muodostunut markkinoinnin yhteenvetosivu, sillä sen avulla on oikeasti ymmärretty, mikä on markkinoinnin tilanne. Yhteenveto kokoaa tiedot kaikista käytetyistä datalähteistä ja näyttää oleellisemmat tiedot, kuten klikkausprosentit, markkinointikustannukset ja brändin näkyvyyden. Lisäksi tietoihin on mahdollista sukeltaa syvemmin, mikäli halutaan tarkempaa dataa.

 

Ennen BisLenzin käyttöä meillä ei suoraan sanottuna ollut kokonaiskuvaa markkinoinnin tilanteesta tai tuloksista, kertoo toimitusjohtaja Jenni Rissanen

 

Pajun tarkemmasta markkinointianalyysistä selvisi, että vaikka Pajulla on Instagramissa eniten seuraajia, Facebookissa yleisö on hyvin sitoutunutta. Käyttäjät siis tykkäävät, kommentoivat ja reagoivat muuten Pajun sisältöön Facebookissa, joka parantaa yrityksen luotettavuutta. Paju on tehnyt hakukoneoptimointia ja BisLenzistä nähtiin, että siinä on onnistuttu hyvin. Olennainen sisältö on noussut hyville sijoille hakukoneessa, ja ihmiset päätyvät sitä kautta heidän verkkosivulleen. Nyt tarkoituksena on tehdä jatkuvaa optimointia ja seurata, miten ihmiset etsivät heidän palveluitaan.

Tällä hetkellä BisLenz on Pajulla liiketoiminnan kehittämisen tukena ja sen käyttäminen on yhden tai kahden henkilön vastuulla. BisLenziä seurataan vähintään muutaman kerran kuukaudessa ja se on tukena, kun käydään palavereja ja tehdään isompia päätöksiä koko tiimin kanssa. Pajulaiset ovat antaneet kehitysideoita, joiden avulla pyrimme tekemään BisLenzistä koko ajan paremman ja käyttäjäystävällisemmän.

Saat uusimmat vinkit asiakaskokemuksen parantamiseen BisLenzin somekanavista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *