Docendo johtaa tiedolla verkkokirjakauppaa

harri-docendo

Docendo on keskisuuri kotimainen kirjakustantaja, joka aluksi tunnettiin erityisesti it-kirjojen kustantajana. Osin siitä syystä se onkin ollut yksi verkkokaupan uranuurtajista ja pitänyt verkkokauppaa jo vuodesta 1994! Verkkokauppa on aikojen saatossa kokenut muutamankin uudistuskierroksen, samalla sen merkitys koko liiketoiminnalle on koko ajan kasvanut.

 

Verkkokauppamme on näyteikkuna paitsi kirjoja ostaville lukijoillemme, se viestii myös vahvasti koko yrityksen tekemisestä ja toimii uusien kirjailijoiden sisäänheittäjänä, sanoo toimitusjohtaja Harri Simola.

 

Verkkokauppa on osa yrityksen digitaalista läsnäoloa, johon liittyvät myös useat some-kanavat sekä aktiivinen sähköpostiviestintä. Asiakkaita tavoitetaan monessa kanavassa, osa heistä useammassa kuin yhdessä. Osa kanavista ja toimenpiteistä johtaa selkeämmin myyntiin verkkokaupassa kuin toiset, mutta miten tätä voidaan tarkemmin tutkia?

Digitaalisen läsnäolon johtamisessa on tunnistettu kaksi keskeistä haastetta: data on hajallaan eri järjestelmissä ja sen tulkinta edellyttää erityistä osaamista, jonka kasvattaminen muun toiminnan ohessa on työlästä.

Docendo on ollut vahvasti kehittämässä Bislenziä, jolla edellä mainittuihin haasteisiin tuodaan ratkaisuja. Docendolaiset ovat antaneet palautetta ja ideoita, joiden pohjalta ominaisuuksia on kehitetty ja hienosäädetty. Ennen kaikkea aktiivisella osallistumisella docendolaiset ovat saaneet entistä selkeämmän otteen asiakkuuksistaan digitaalisissa ympäristöissä. Kylmät myyntiluvut avautuvat nyt yksityiskohtaisemmin ja liiketoiminnan kehittämisen pohdintaa on viety aivan uudelle tasolle.

 

Bislenzin kautta saan muutamalla klikkauksella tärkeimmät lukemat eri digikanavista, joiden läpikäyntiin olisi aiemmin kulunut suunnattomasti enemmän aikaa. Nyt niiden seurantaa voi tehdä aktiivisemmin ja säästetyn ajan voi käyttää tulosten syvällisempään analysointiin, sanoo viesintäpäällikkö Veera Tossavainen.

 

Markkinoinnin ja viestinnän lukujen lisäksi Docendon verkkokaupassa kerätään aktiivisesti asiakaspalautetta; tätäkin Bislenzin työkaluilla. Asiakasarviot saadaan näin samanaikaiseen tarkasteluun muun muassa myyntilukujen kanssa. Asiakkaiden vapaasanapalautteissa on monesti hyvinkin arvokasta asiaa ja ideoita.

 

Olennaisinta on pitkäjänteisyys, muistuttaa Simola. Asioiden omaksuminen ja jalostaminen edellyttää kärsivällisyyttä ja järjestelmällisyyttä. Organisaatioissa ei aina tähän riitä sinnikkyys, jos itse tekeminen on työlästä. Tässä suhteessa Bislenz on tehnyt asian meille helpoksi ja olemme saaneet digitaalisen toimintamme paremmin haltuun.

 

Docendon tapauksessa Bislenz hakee automaattisesti lukemat Facebookin, Instagramin ja Twitterin mainoskampanjoista sekä omien päivitysten ns. orgaanisen viestinnän tuloksista. Lukemat kertovat miten laajasti viestintä on tavoittanut yleisöä ja miten yleisö on siihen reagoinut tykkäysten, jakojen ja kommenttien muodossa. Samalla hahmotetaan myös selkeästi kuinka aktiivista oma viestintä ja markkinointi on ollut kullakin ajanjaksolla. Myös Googlen hakusanamainonnan tulokset yhdistetään mainostilastoihin. Google Analyticsistä tuodaan tärkeimmät tunnusluvut verkkokaupan kävijöistä ja ostamisesta. Google Search Console kertoo kävijöiden hakusanakäyttäytymisestä ja miten vahvasti sivusto hakukoneessa menestyy. Lisäksi kerätään asiakaspalautetta verkkokaupan asiakaskokemuksesta. Kaikki tämä tieto on samanaikakaisesti hyödynnettävissä johdon raportointiin ja ennen kaikkea taustatiedoksi sille pohdinnalle, jolla liiketoimintaa kehitetään. 

Kiinnostuitko kehittämään omaa liiketoimintaasi? Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Saat uusimmat vinkit asiakaskokemuksen parantamiseen BisLenzin somekanavista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *