Markkinoinnin seuraaminen tehokkaaksi B2B-yrityksessä

area-referenssi

Arena Interactive tarjoaa digitaalista asiakasviestintää ja maksamisen ratkaisuja, joiden avulla heidän asiakkaansa saavat uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja parantavat asiakasviestintäänsä. Arenan palvelut koostuvat muun muassa smartdialog-pikaviestialustasta, mobiilisovelluksista ja markkinointiautomaatiosta. Arena tavoittelee jokaisen asiakkaansa kanssa menestystarinaa ja siihen pyritään asiakkaiden tarpeiden ymmärtämisellä, palvelun räätälöinnillä ja tiiviillä yhteistyöllä.

Arenalla kerätään monenlaista dataa, mutta haasteeksi on ilmennyt sen analysointi, koska dataa on hajallaan monessa eri paikassa. Tämä on totta varsinkin B2B-bisneksessä, jossa asiakkaiden harkinta-aika voi olla hyvinkin pitkä ja mainonnan vaikutusta voi olla hankala seurata. Arena Interactive otti BisLenzin käyttöön ensimmäisten joukossa ja toiveena oli, että BisLenz tehostaisi markkinoinnin tuloksien seurantaa ja analysointia. Varsinkin, kun resursseja on vain vähän, korostuu ohjelmistojen merkitys, jotka tuovat lisäarvoa ja vähentävät manuaalisen työn määrää.

Arena on hyödyntänyt eniten Executive Summary -markkinointivälilehteä. Markkinointikustannukset, ROAS, mainosten näyttökerrat ja monet muut tärkeät mittarit nähdään yhdeltä sivulta. Toiseksi suosikiksi Arenalla nousi Customer Journey, jonka avulla voidaan tarkastella, miten asiakkaat päätyvät brändin selailusta aina ostotapahtumaan asti. Tärkeintä on ymmärtää, miten polulla oleva asiakas tavoitetaan tarjoamalla hänelle relevanttia sisältöä.  

 

BisLenzin avulla olemme saaneet selkeämmän kuvan, kuinka markkinointitoimenpiteet ovat generoituneet liideiksi ja siten ostaviksi asiakkaiksi. Näemme myös nopealla vilkaisulla sen, onko markkinointiin laitettu raha tuonut meille haluttuja tuloksia, sanoo markkinointipäällikkö Anni Nyyssönen.

 

BisLenziä käytetään Arenalla markkinoinnin pääraportointikanavana kuukausi- sekä henkilöstöpalavereissa. BisLenz on myös saanut kiitosta muilta työntekijöiltä. Datan ollessa helppolukuisessa muodossa monet muut työntekijät ovat osanneet hyödyntää dataa ja aloittaa keskusteluja oikeista asioista. Kun jokainen ymmärtää, mistä puhutaan, voidaan lähteä tekemään syvempää analyysia.

 

Se on helpottanut omaa työtäni huomattavasti, kertoo Nyyssönen. Voin näyttää alustasta suoraan kuluvan kuukauden markkinointitoimenpiteet ja tulokset, mitä niillä on saatu aikaan.

 

Tulevaisuudessa arenalaiset haluavat hyödyntää mediaseurantaa. BisLenziin onkin kehitetty Media Monitor-työkalua, joka on jo testivaiheessa. Media Monitorin avulla voidaan tarkastella avainsanoja, jotka toistuvat erilaisissa medioissa. Sillä voidaan tarkkailla esimerkiksi, mitä ihmiset ajattelevat brändistäsi tai uusista trendeistä. Arena uskoo, että siitä voisi olla tulevaisuudessa heille paljon hyötyä omassa toiminnassaan.

Saat uusimmat vinkit asiakaskokemuksen parantamiseen BisLenzin somekanavista!

1 vastaus artikkeliin “Markkinoinnin seuraaminen tehokkaaksi B2B-yrityksessä

  1. Harri Nieminen Vastaus

    Hyvältä kuullostaa. Tiedolla johtaminen mahdollistaa menestyksen, helpottaa päätöksen tekoa ja oikean suunnan löytämistä. Ennenkaikkea se perustuu asiakkaankokemuksiin. Konkreettisia tuloksia toki näistä esimerkeistä kaipaa? Lihaa luun ympärille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *