Usean tietolähteen seuraaminen yhdestä työkalusta helpottaa Visit Naantalia

referenssi-visitnaantali

Visit Naantalin tehtävänä on seudun matkailun kehittäminen ja markkinointi. Digitaalisten kanavien merkitys on matkailumarkkinoinnissa kasvanut ja korostunut merkittävästi viime vuosien aikana. Tämä on Naantalissa ymmärretty ja panostus kyseisiin kanaviin on ollut vahvaa jo vuosia. Visit Naantali toimii myös keskusvaraamon lailla jälleenmyyjänä osalle alueen palveluista.

Visit Naantali on jo pitkään seurannut omien digitaalisten kanaviensa lukuja. BisLenzin avulla Visit Naantali on saanut mahdollisuuden seurata markkinoinnin lukuja, markkinointikanavien menestystä sekä asiakaskokemusta yhden työkalun kautta, kun aikaisemmin tietoa piti hakea useasta eri järjestelmästä. Myös Visit Naantalin myyntikanavat on koottu samaan järjestelmään integroimalla sekä keskusvaraamon Winres-järjestelmä että aktiviteettien Bokun-verkkokauppa Bislenziin. Myyntilukuja voi nyt analysoida yhdessä markkinointilukujen kanssa.

 

”Arvostamme sitä, että voimme BisLenzin avulla tarkastella asiakastyytyväisyyttä sekä markkinoinnin toimenpiteitä sekä niiden vaikutuksia.” sanoo Unna Äkäslompolo, Visit Naantalin markkinointikoordinaattori.

 

Tärkeimpänä ominaisuutena BisLenzissä nähdään nimenomaan usean tietolähteen tuominen yhteen työkaluun. Myyntikanavien luvut, markkinoinnin tehokkuus, konversioit ja orgaaninen näkyvyys hahmottuvat selkeämmin. Lisäksi tärkeänä nähdään BisLenzin jatkuva kehittyminen ja uusien ominaisuuksien tuominen asiakkaiden käyttöön.

Visit Naantali kokee olevansa BisLenzin käytössä vasta alkutaipaleella, mutta ovat tyytyväisiä työkalun monipuolisuuteen. BisLenzia käyttää tällä hetkellä organisaation johto sekä markkinointiosasto. BisLenzin näkymiä hyödynnetään markkinoinnin raporteissa, sillä data koetaan mielenkiintoiseksi, relevantiksi sekä selkeästi esitetyksi.

Tulevaisuudessa Visit Naantalia kiinnostaa tarkemmat verkkosivuanalyysit sekä erilaisten asiakaspolkujen tarkempi seuraaminen. Samoin selkeä ja tarkka vertailu omaan aiempaan tekemiseen sekä vertailu alan keskiarvolukuihin koetaan hyödylliseksi.

Tiedolla johtaminen onkin yksi kuluvan vuoden pääteemoista, joka on vahvasti mukana myös Varsinais-Suomen alueiden yhteishankkeessa Finnish Archipelago 2025. Siinä Visit Naantalin kanssa digitaalista ostettavuutta ja tiedolla johtamista kehittävät Visit Turku, Visit Pori, Visit Rauma, Parainen, Salo ja Kemiönsaari. Bislenz toimii tässäkin yhteisenä data– ja raportointialustana.

Saat uusimmat vinkit asiakaskokemuksen parantamiseen BisLenzin somekanavista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *