Yhteisesti jaetun tiedon kantava voima – Euroopan kulttuuripääkaupunki Oulu2026

Oulu valmistautuu ottamaan Euroopan kulttuuripääkaupungin aseman vuonna 2026. Tämä kehitys on herättänyt valtavaa kiinnostusta kohdetta kohtaan erityisesti matkailun näkökulmasta. Se ei kuitenkaan ole vain kaupunki, joka hyötyy asiasta, vaan koko alue valmistautuu ottamaan vastaan kasvavaa määrää turisteja.

Visit Oulu on ottanut roolin ohjata kehitystä koko seudulla, tavoitteenaan ymmärtää paremmin matkustajien käyttäytymistä ja vastata kasvavaan kysyntään tehokkaasti. Tämän kehityksen ytimessä on data – data asiakkaiden käyttäytymisen ymmärtämiseksi ja tulosten seuraamiseksi.

BisLenz tarjoaa all-in-one-alustan erityyppisten matkustustietojen keräämiseen, järjestämiseen ja visualisointiin. Se myös helpottaa näiden tietojen jakamista sidosryhmien kesken. Tässä tapauksessa sidosryhmiä ovat alueen kunnat ja matkailualan yritykset.

Alueellinen yhteistyö perustuu tietojen täydelliseen läpinäkyvyyteen. Tämä tarkoittaa, että kaikilla kunnilla ja kohteiden hallintaorganisaatioilla on yhteinen tietoaineisto, mikä mahdollistaa yhteisen oppimisen ja suunnittelun. Markkinointitoiminnot ja asiakassegmentit voidaan määritellä ennalta, mutta niitä on jatkuvasti analysoitava suorituskyvyn optimoimiseksi. Tämä analyysi ulottuu kanaviin, joita käytetään tiettyjen asiakassegmenttien tavoittamiseen.

BisLenz yhdistää tehokkaasti kaikki nämä tiedot, mukaan lukien majoitustilastot, jolloin sidosryhmät voivat nähdä todellisia tuloksia. Samaan aikaan Tourist Info hyödyntää BisLenzin työkaluja kävijämäärien ja palvelukysynnän seuraamiseksi. Samoja työkaluja käytetään myös lentoaseman asiakaskokemus -tutkimuksissa yhteistyössä lentoyhtiöiden kanssa.

Visit Oulu on vuodesta 2020 lähtien hyödyntänyt BisLenziä kansainvälisen matkailun kasvun edistämiseen tähtäävän alueellisen yhteistyön koordinoinnissa. BisLenz toimii tietoalustana, joka tukee hallintaa, koordinointia ja tiedon jakamista useiden kuntien ja organisaatioiden välillä.

Piditkö tästä?

Jaa Facebookiin
Jaa LinkedIniin

Haluatko tietää lisää? Ota minuun yhteyttä!

Picture of Aki Hankaniemi

Aki Hankaniemi

aki.hankaniemi(at)tridea.fi, +358407259479
Picture of Aki Hankaniemi

Aki Hankaniemi

aki.hankaniemi(at)tridea.fi, +358407259479